Xavier Tarré modera l’intercanvi d’experiències al simposi ICO10MÉS10, en el 20è aniversari de l’Institut

ICO-Simposi

Aquest divendres 22 d’abril de 2016, Xavier Tarré ha participat com a moderador d’una de les taules rodones que han tingut lloc durant la segona jornada del simposi ICO10MÉS10, organitzat per l’Institut Català d’Oncologia amb motiu del seu 20è aniversari. Tarré ha estat l’encarregat d’encetar el bloc “Compartim experiències” amb el col·loqui titulat “L’ICO amb els hospitals de referència catalans”, en el qual representants de diversos equips mèdics han presentat les darreres experiències clíniques davant d’un auditori de prop de mig miler d’assistents. Concretament:

Laura Rosiñol, de l’Hospital Clínic de Barcelona i Albert Oriol, de l’ICO Badalona, ambdós hematòlegs clínics, han presentat la recerca d’estratègies curatives del Mieloma Múltiple i l’impacte dels canvis en el tractament d’aquesta malaltia en pacients de fins a 65 anys la darrera dècada,  respectivament.

Els especialistes en oncologia radioteràpica Jordi Craven, de l’Hospital de Santa Creu i  Sant Pau, i Salvador Villà, de l’ICO Badalona, han exposat els progressos i reptes actuals pel que fa a la Neuro-oncologia.

Finalment, l’investigador del Vall d’Hebron Institute of Oncology, Rodrigo Dienstmann, i l’oncòleg mèdic de l’ICO de L’Hospitalet, Ramon Salazar, han presentat les implicacions clíniques dels nous consensos mèdics entorn del càncer colorectal.

La taula rodona, que ha permès l’intercanvi d’aprenentatges, coneixements i experiències i que ha donat peu a la cooperació entre els diversos equips d’investigadors, ha acabat amb una doble ronda de conclusions tècniques i personals. En clau humana, els participants han destacat el valor de la paciència, la flexibilitat, el pensament disruptiu, el sentit de l’humor i la humilitat per tirar endavant qualsevol empresa i superar els reptes i els entrebancs ineludibles.