“Jo sóc més feliç i la meva empresa més pròspera”

Albert_Ventura_IMC

  Albert Ventura, Director General d’IMC Toys (Barcelona): “podem usar bé o malament l’energia de la nostra organització i de les persones que en formem part, però hem captat que usar-la bé aporta valor afegit i millora els resultats de la companyia. És l’única manera d’il·lusionar-nos diàriament i de nodrir la capacitat creativa de la nostra gent. El millor, però, ha estat saber que és possible integrar la metodologia de TAGA CREATIVA – Pinea3 Living Organizations en el dia a dia de l’organització.”

“La comunicació autèntica ens permet ser conscients, coherents i cooperatius”

Ana_Ribalta_BS1

  Ana Ribalta, directora de Banca Corporativa de Banc Sabadell (Barcelona): “el canvi més significatiu que hem percebut a través del procés de TAGA CREATIVA – Pinea3 Living Organizations, ha estat la millora quantitativa i qualitativa de la comunicació entre les persones del meu equip. Abans teníem la sensació que, si bé tothom estirava del carro, ho fèiem força a cegues, cadascú tibant cap a un cantó diferent i amb un desequilibri de forces important. Ara, en canvi, sabem quina posició ocupa cadascú i quin pes carrega realment, de manera que som capaços de cooperar per avançar cap a una mateixa direcció i fer-ho de forma més equilibrada i eficaç”.  

“Hem descobert una riquesa en cadascú de nosaltres que ni tan sols sabíem que existia”

Artur_Arqués

  Artur Arqués, Director General de Càtering Arcasa (Barcelona), després de completar amb tot el seu equip directiu el programa de desenvolupament organitzacional Excel·lència Empresarial Sistèmica i Humanista, manifesta: “Amb el treball de TAGA – Pinea3 hem descobert una riquesa en cadascú de nosaltres que ni tan sols sabíem que existia i que ens ha ajudat a comprendre com augmenta exponencialment el nostre potencial quan el propòsit personal i l’objectiu professional es troben alineats. És com passar ve veure-hi en blanc i negre a veure-hi en color. Xavier Tarré i Pinea3 ens han obert a un extraordinari ventall de possibilitats i ens han ajudat a aconseguir la fortalesa per a abordar-les. Això implica un treball d’autolideratge profund i integral, el Lideratge Creatiu, perquè sigui útil en tots els àmbits de la vida.”

“El Lideratge Creatiu és una forma d’obtenir excel·lents resultats personals i empresarials”

Gustavo_Villa_CNV

  Gustavo Villa, Director General de CNV Construcciones S.A. (Medellín): “En el món empresarial actual, saturat d’indicadors, productivitat i resultats materials, és profundament enriquidor trobar aproximacions que ens facilitin un enfocament més sistèmic i humanista de com hem de comportar-nos integralment com a organització en benefici de tots. Amb Xavier Tarré i TAGA – Pinea3 hem après què significa realment una organització viva, hem gaudit del procés i, sobretot, hem descobert que sí que existeix una forma de lideratge més creativa i conscient des del ser per a aconseguir excel·lents resultats, tant en l’àmbit personal com empresarial”.

“Hem après a aprofitar el talent potencial que hi havia a la nostra organització”

Josefina_Agudelo_TCC

  Josefina Agudelo, Presidenta de TCC (Medellín, Colòmbia): “en el nostre salt del transport a la logística, necessitàvem no només un canvi tècnic sinó, i sobretot, humà. En aquest sentit, la proposta de TAGA CREATIVA – Pinea3 Living Organizations, ha resultat ser l’element clau per al nostre procés de transformació organitzacional. Ens vam adonar que per a gestionar i potenciar la intel·ligència col·lectiva del nostre equip era imprescindible aprendre a administrar l’energia dels membres de l’organització. Prenem consciència del valor d’aquesta metodologia cada vegada que fem un nou benefici. Per això la recomano a tots aquells empresaris que ja no troben marge d’acció en els models tradicionals de gestió.”

“Ara sabem com traure el millor de nosaltres mateixos”

Nicolas_Londoño_Bienes_y_Bienes

  Nicolás Londoño, President de Bienes y Bienes (Medellín, Colòmbia): “el programa de Desenvolupament Organitzacional Sistèmic i Humanista ha resultat de gran valor per a nosaltres perquè ens ha permès examinar-nos de forma rigorosa, reflexionar sobre el paper que desenvolupa cadascú dins l’organització i en relació amb els altres. Hem après a realitzar un diagnòstic de l’estat de salut de la nostra empresa, hem pogut veure objectivament els seus orígens, i definir molt clarament la missió i la visió. Així hem pogut traçar un pla de desenvolupament clar i exhaustiu basat en un ADN comú a tots els membres de l’organització, i aquells que no el compartien han abandonat l’empresa per ells mateixos. Hem après a dir el que no sabíem dir o el que semblava que no era convenient dir, hem après a traure el millor de cadascú individualment, i de l’organització com un tot”.